O nama

Kompanija ecorec se bavi upravljanjem otpadom od 1993. godine. Tretman otpada i njegova ekološka prerada u alternativna goriva koja se dodatno koprocesuiraju u cementnoj industriji  su glavne aktivnosti u okviru naše delatnosti. Alternativna goriva se dopremaju u fabrike cementa  u okviru CRH grupacije, čiji smo clan od 2015. Cementara CRH Srbija smeštena je u centralnoj Srbiji, u selu Popovac, blizu Paraćina, 160 km južno od Beograda. Godišnji kapaciteti cementare su 1 350 000 tona cementa i veziva. Zaštita životne sredine i principi održivosti su neraskidivi deo našeg svakodnevnog poslovanja. U ecorecu zaista primenjujemo integralni sistem upravljanja koji efikasno i uniformno kontroliše  aspekte zdravlja i bezbednosti, zaštite životne sredine i kvaliteta. Na godišnjem nivou koprocesuiramo  značajne količine SRF goriva (Solid Recovered Fuel - čvrsto obnovljivo gorivo) koje se dobija od otpadnih industrijskih proizvoda, opštinskog otpada, guma i drugih vrsta otpada.

ECOREC PLATFORMA U Popovcu

  • Moderno postrojenje za proizvodnju  SRF goriva kapaciteta 50.000 tona godišnje
  • Savremena infrstruktura i postrojenja za upravljanje otpadom
  • Zadovoljava najviše tehničke standarde industrije fokusirajući se na izvanrednoj bezbednosti predviđenoj dizajnom
  • Radno vreme je 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji 

Karrier
Karrier

Zašto TO radimo

Zato što možemo iskoristiti otpad koji se smatra beskorisnim  jer nije pogodan za recikliranje .  Otpadna goriva proizvedena na našoj platformi se dopremaju do cementnih peći radi dalje obrade, gde se spaljuju na visokim temperaturama od 1.400°C. Koprocesuiranje otpadnih goriva u proizvodnji cementa je usklađeno sa strogim propisima koje nalažu kontrola proizvoda  i zaštita životne sredine. Generalno, proizvodnja cementa je proces koji podrazumeva visoku efikasnost pri upotrebi energije i materijala, te je stoga upotreba goriva dobijenih od otpadnih materijala od izuzetnog značaja. Imajući u vidu zaštitu životne sredine, ovaj proizvodni metod je daleko prihvatljiviji od upotrebe tradicionalnih fosilnih goriva.    

Our webpage uses cookies to optimize the website's services for our visitors. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies.
Accept
Accept